Casals d’Estiu 2010: Un estiu per a tothom!

Posted: 5 Mai, 2010 in Campanyes

Sota aquest lema s’han presentat els Casals d’Estiu 2010, organitzats des de la taula pel Pacte Local per l’Educació en el Lleure 2008-2011. En aquesta taula hi son representades les escoles, les AMPA, l’Ajuntament i l’Esplai La Gresca. Les propostes per aquest estiu van dirigides a nens i joves dels 3 als 17 anys, amb una variada oferta d’horaris i serveis durant cinc setmanes. Els casals es realitzaran del 28 de juny al 30 de juliol, amb la possibilitat d’inscripció mensual o per setmanes i en horari de matí o tarda.

Els casals per als nens de 3 a 12 anys es desenvoluparan enguany a les escoles Gassó, Tiana i Pinetons, mentre que els joves de 12 a 17 anys ho faran al Casal Jove La Gresca. A més, s’han organitzat colònies per als infants i una ruta per als joves. També s’ofereixen servei de menjador i d’acollida al matí. Per veure dates d’inscripció i preus poden consultar el tríptic adjunt.

L’acte de presentació va tenir lloc el passat dimarts, 4 de maig, i va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Ferran Tornel, la regidora de Serveis Socials, Maria Lladó, així com el director de l’escola Els Pinetons, Carles Gràcia, i les responsables de l’Esplai La Gresca, Marta Boixó i Graci Mora.

L’Ajuntament ha mantingut enguany la seva aportació de 40.000 euros per al finançament de part del cost de les 310 places previstes. A més, seguint el lema ´Un estiu per a tothom!’, la Fundació Catalana de l’Esplai ofereix la possibilitat de demanar beques per a colònies. Tots els representants de la taula van coincidir a destacar la seva prioritat és un lleure educatiu de qualitat. Un any més es va expressar el desig que el Centre d’Esplai l’Estel es pugui adherir en un futur a aquesta taula.

Proposta educativa: ‘Mandala’
Seguint la línia de l’any passat, aquest estiu es treballarà una proposta educativa de la campanya Ciutadans Compromesos que rep el nom de ´Mandala’. Es tracta d’una iniciativa de la Federació Catalana de l’Esplai que aposta per treballar la interculturalitat i la fraternitat. L’objectiu és treballar amb els nens i joves a partir de la diversitat cultural que caracteritza la societat actual, fomentant la ciutadania global, la convivència harmònica i la participació i el compromís de qualitat. Així, les activitats s’introduiran a través dels personatges del llibre La tribu de Camelot, de Gemma Lienas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s