Aprovat el segon Pacte del Lleure 2012-2016

Posted: 20 Març, 2012 in Joventut

La Regidoria de Joventut ha aprovat aquesta setmana, el Pacte pel Lleure 2012-2016. Es tracta del document marc que regirà la organització i elaboració dels casals d’estiu pels propers quatre anys. El document ha comptat amb el vistiplau de les regidories de Serveis Socials i Educació; vuit dels centres educatius i les AMPA corresponents i l’Esplai La Gresca. Tal i com va explicar el regidor de Joventut, Rafael Goméz, dilluns, 19 de març, en roda de premsa, “es tracta d’un model que ha funcionat molt bé durant aquests quatre anys” i ha valorat molt positivament els resultats obtinguts.

La Regidoria de Joventut aprova el Pacte pel Lleure 2012-2016 -Imatge 1-

Per la seva part, Graci Mora, responsable de l’Esplai La Gresca ha destacat que “s’han introduït canvis que per millorar després de l’experiència del primer pacte” i ha destacat el paper que han tingut les AMPA en tot el procés “ja que la seva opinió en determinats temes ha sigut molt important”. En aquest sentit destacat l’elecció de fer l’esplai per setmanes, l’hora d’acollida i l’esplai fins la una o amb menjador. Properament, L’Esplai La Gresca presentarà el projecte educatiu per l’esplai d’aquest estiu, el calendari, preus i dates d’inscripció.

A la roda de premsa han participat, Rafael Gómez, regidor de Joventut i Ciutadania, Graci Mora, Centre d’Esplai la Gresca, María José Martínez, AMPA Escola Tatché i Albert Obrero, Cap de Joventut i Ciutadania.

L’Esplai l’Estel no signa el pacte
Sobre aquest tema, tant el regidor de Joventut com el seu equip tècnic han lamentat que l’Esplai l’Estel hagi decidit no sumar-se al nou pacte, però han assegurat “que la porta de la Regidoria està oberta per ajudar-los en el que els faci falta”. Per la seva part, Graci Mora de La Gresca ha volgut recalcar que “nosaltres també hem tingut que deixar de fer coses a la nostra manera” i que ells també els agrada més fer l’esplai per quinzenes, però que en aquest tema “l’última paraula l’han tingut els pares”.

Respecte a les colonies, els membres del pacte han defensat que “les colonies no poden ser obligatories ja que estem oferint un servei que no pot excloure a ningú per una questió econòmica”. Per això, el pacte inclou la relaització de colonies, no obligatories, la primera setmana de setembre, mantenint el servei de casal aquells dies per als nens que no les facin.

Font: F.R. web municipal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s