EM-JOI un projecte d’ocupabilitat per joves

Posted: 22 Març, 2013 in General

Em-joi-sessio informativapetitEl proper 11 d’abril es posarà en marxa l’EM-JOI, un projecte centrat principalment en millorar l’ocupabilitat dels joves entre 18 i 25 anys i ajudar-los a reorientar el seu itinerari tant laboral com educatiu. L’EM-JOI l’han dut a la pràctica de forma conjunta les regidories d’Ocupació, Polítiques d’Igualtat i Joventut i Ciutadania. El proper 11 d’abril es farà una xerrada, a les 11 del mati al Centre Cultural per tal de d’informar als joves sobre el contingut del mateix i realitzar les inscripcions. El programa començarà a mitjans d’abril fins al mes de juny.

 Tal i com va explicar el president-delegat del PMO, Ferran Tornel, el passat dilluns, 18 de març, en la roda de premsa de presentació, “des de la Regidora d’Ocupació tenim l’objectiu de posar l’accent en aquells sectors de la societat més tocats per l’atur, en aquest cas en els joves i les dones”. Així, l’EM-JOI va dirigit a joves entre 18 i 25 anys, que resideixin a Ripollet, a l’atur i amb una experiència laboral curta.

El projecte compta amb diferents apartats, entrevistes personals, per determinar el perfil i necessitats del o la jove; dinàmiques en grup, tallers, xerrades, entre d’altres. En aquest apartat, el regidor de Joventut i Ciutadania, Rafael Gómez, va explicar que “entre les accions que hem escollit per formar part de l’EM-JOI havíem de pensar que fossin atractives pels joves, i vam apostar per les noves tecnologies amb un curs de creació d’aplicacions”.

Finalment, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria del Mar Viera, va destacar la importància de la transversalitat d’aquest projectes, especialment des del punt de vista de gènere. “El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Ripollet ens garanteix que tots els projectes que endegui l’administració local comptin amb la visió de gènere”. Aquesta visió es tractarà no només en garantir la paritat en una presència equitativa d’homes i dones en el projecte, sinó en la realització de dues activitats relacionades amb les xarxes socials, que analitzaran el llenguatge no sexista i el tractament de la interculturalitat.
Font: www.ripollet.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s