La regidoria de joventut i ciutadania organitza el mercat d’intercanvi i de segona mà

Posted: 6 Mai, 2014 in Joventut

jornada intercanvi Copy-1El proper 25 de maig es realitzarà un Mercat d’Intercanvi i segona ma al pati del Casal de Joves. Aquesta activitat està organitzada des de la regidoria de Joventut i Ciutadania de l’Ajuntament de Ripollet amb els joves del Casal interessats en fer aquesta proposta i compta amb la col•laboració de la regidoria de Medi Ambient.
En aquest mercat es podran intercanviar llibres, contes, música, roba complements, mobles petits, eines, objectes de la llar, bijuteria, joguines, material electrònic. Tot allò que estigui en bon estat i que penseu que podeu canviar per algun estri que necessiteu.
Els mercats d’intercanvi permeten conèixer una estratègia de reducció de residus i promouen hàbits de consum més sostenibles ja que ens plantegen allargar la vida d’objectes útils que ja no es necessiten i obtenir-ne d’altres que ens poden ser d’utilitat. Aquest tipus d’activitats serveixen també per visibilitzar la gran quantitat d’objectes que podem acumular i que poden esdevenir residus que caldrà gestionar amb processos de gran dificultat i cost
Aquests mercats promouen canvis en els hàbits de consum i fomenten el civisme i la ciutadania responsable. Aquest tipus d’activitat volen fomentar la convivència entre els veïns i veïnes de Ripollet, la solidaritat i les bones relacions ciutadanes.
Aquesta jornada servirà també per difondre altres estratègies de reducció de residus com poden ser els locals de reparació, les botigues de segona mà, botigues de lloguer o l’intercanvi d’objectes o serveis.
El mercat d’intercanvi s’iniciarà a les 10 hores quan els participants començaran a exposar els materials a intercanviar en les taules que estaran disposades amb aquesta finalitat. L’Associació Ripollet Natura, que actualment gestiona la Casa Natura realitzarà una taller on es podran realitzar moneders, bijuteria i complements amb retalls de roba vella i d’altres residus. Aquest taller que amenitzarà la jornada donarà també un caràcter educatiu a l’esdeveniment.
Per participar al mercat d’intercanvi cal fer la sol•licitud a joventut@ripollet.cat
NORMATIVA PER LA PARTICIPACIÓ AL MERCAT
FULL D’INSCRIPCIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s