Projecte Sèniors

El projecte Sèniors te com a objectiu potenciar aprenentatges positius vers la formació professional i la cultura emprenadora. Està destinat a joves de 15 i 16 anys i la metodologia de treball és a partir d’exemples de joves de Ripollet amb experiències professionales diverses i positives. Alguns dels seniors que han participat al projecte son:

GRACI MORA RUIZ, Llicenciada en psicologia, postgrau en intervenció amb famílies amb dificultat social i protecció infantil (maltractes, destrucció famililiar i exclusió social) per la UAB, postgrau en model sistèmic aplicat a famílies i introducció en intervenció amb teràpia breu estratègica (escola KINE), Màster en teràpia breu estratègica pel centre de teràpia breu d’Espanya. Títol de directora en activitats de temps lliure pel Centre d’Estudis. Experiència professional: monitora, formadora, directora  i  psicòloga. Va entrar a formar part del món de lleure educatiu als 18 anys, un equip de persones van fer un estudi per veure les necessitats i problemàtiques que hi havia al nostre barri i com la Gresca podia ajudar a millorar-les.Va estudiar psicologia i he continuat el meu currículum formatiu en funció de les inquietuds que m’han  anat sorgint al llarg de la seva vida laboral.

Aspectes positius i negatius de la teva opció professional. Què milloraries? com a positiu, treballar en allò que t’agrada, estil de vida i com a negatiu, cal molta  implicació personal

 Recomanacions als joves a nivell professional i social. EL món acadèmic és complicat però hi ha molts itineraris que es poder fer per poder arribar a tenir una professió. La cosa més important es deixar-se orientar i tenir motivacions per aconseguir les fites que ens marquem. El món associatiu sempre és molt important per conèixer i descobrir aspectes personals i obrir-se nous camins.

JOSE LUÍS HERRERA MOLINA, Grau en Estudis Anglesos. Direcció de eDestudis.com. Mestre d’ anglès des de 2003, monitor de lleure a casals adaptats, tutor virtual de cursos d’anglès i d’altres que no tenen res a veure amb la seva formació. Col·laboració en entitats del poble com Baixada de Carretons, etc. Li agrada el món empresarial, el pensament i actitud positiva, la música i tot el que te a veure amb ordinadors.

 Com ho has aconseguit? Què has estudiat? Quin currículum formatiu i/o experiencial has fet? Per començar a treballar no vaig necessitar el títol, anava treballant mentre estudiava, encara que ja portava 8 anys d’estudis a l’acadèmia d’anglès. M’ha sigut de gran ajuda la meva formació no reglada, i sobretot l’actitud a l’hora de començar un projecte o treball.

Aspectes positius i negatius de la teva opció professional. Què milloraries? com a positius,  la formació online fa que qualsevol persona pugui formar-se sense impediments de feina, horari, etc. com a negatiu, la societat pateix molt de “titulitis” i no se n’adonen que la formació es personal. Els mestres poden ser els mateixos en molts cassos. I  les millores són sempre necessàries. Estar atent a les novetats i opcions que cada dia et dona de noves les tecnologies, i no perdre mai el tracte humà.

4. Recomanacions als joves a nivell professional i social. En situacions com les d’avui en dia, en que tenim crisis de valors, són aquests els que s’han de canviar. L’actitud de cara a tots els aspectes de la nostra vida són essencials per assolir qualsevol objectiu.El treball no és només un dret, sinó que és una oportunitat per a la satisfacció personal. Si entre tots adoptem aquesta posició de fer les coses be i ho mantenim, tot això pot canviar. També es molt important ser crític i honest amb un mateix, i assumir les critiques.Sortir al carrer és molt important, escoltar a la gent, veure que necessitats hi han. Ser-hi a casa davant un ordinador tot el dia no ajuda a millorar ni apreciar res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s