KFTÍ

 
El KFTÍ, activitats per a joves és un servei municipal on es porta a terme una tasca educativa basada en la pedagogia del lleure. Està destinat a joves de 12 a 17 anys, organitzats en dos grups en funció de l’edat: grans de 14 a 17 anys i petits de 12 a 14. 

El servei està obert de dilluns a dissabte, anant cada grup 3 dies a la setmana i els dissabtes de manera quinzenal. L’horari és de 18:00 a 20:00

El KFTÍ està dinamitzat per dos educadors que garanteixen una programació educativa i lúdica estable de tallers, sortides i activitats, adaptades a les necessitats i capacitats dels joves.  L’esquema general de KFTÍ és: de 18:00 a 19:00 reforç, suport escolar i de 19:00 a 20:00 activitat grupal. En funció de la temporada o coincidint amb campanyes específiques de la regidoria, també es fan activitats de 18:00 a 20:00. La sortides i activitats que requereixen més temps es fan els dissabtes.

La metodologia de treball del servei segueix les propostes del model d’educació no formal, és a dir, amb una intencionalitat educativa, que busca l’aprenentatge dels joves en totes les situacions que es donin en el seu context socioafectiu i d’advoga per  la implicació del jove , mitjançant el diàleg i el suport professional, recercant la seva participació al servei i al seu entorn social.

KFTÍ és un espai de referència per als joves de Ripollet que està ubicat al Casal de Joves de Ripollet, a la rambla de Sant Jordi número 6, al costat del Centre Cultural. Ocupa la planta baixa de l´edifici i està equipat amb ordinadors amb connexió a Internet, TV amb videoconsola, pantalla de cinema, jocs per a joves, taules, cadires, material didàctic, futbolín, taula de ping pong…i un pati per fer activitats a l’exterior.

Els objectius del servei de KFTÍ, activitats per a joves son:  

1. Treballar pel desenvolupament social i personal dels joves.
2. Promoure processos d´inserció social dels joves.
3. Prevenir, identificar i canalitzar necessitats dels adolescents.
4. Potenciar les pràctiques participatives, culturals, associatives i creatives dels joves.
5. Recolzar les iniciatives de dinamització de l´entorn immediat i proper.
6. Promoció de l´associacionisme.

El preu públic de KFTÍ és de 25 € al mes